Wednesday, May 13, 2009

ALLY BELI ALBUM

haloo
the time now is 1.11am.. baru lepas mandi dan sgt penat fuyoo.. what a day. yer lah bgn kul 530 pagi and then mandi and then make up and then buat rambut for MHI.
Madha.. (manager) kata nk amik at 7am
tapi he came at around 740 kot..hehe we manage to go thru a smooth traffic up until nk masuk damansara.. wow massive jam.. but berjalan la jugak..
Sumthing interesting happen along the way.. ada satu mamat motor ni.. tgh bergaduh dgn pemandu lori.. fuyooo tgh2 jalan ni beb.,i was like what the hell yg dia marah sgt dgn drebar lori tu..cuz dh effect2 maki hamun berbagai dah.. ajak drebar lori tu ke tepi dan turun selesaikan lah,. but bila lalu kat tepi nampak drebar lori tu nyer muka.. perghh cuak dia,.i dunt think he wud stop by and tadah muka.

then jalan sikit lagi.. dh tol..so kat situ sah2 lah kena slow down.,.
GUESS WHAT!
the same lorry is stuck at a lorong.. with the motorcylcist tgh tgg baekk punya kat depan lorry dia..ouh my god.. mamat motor tu kuarkan tali pinggang dia.. berjalan deras.. muka dh tak hingat merah padam.. terus pukul dari cermin tingkap lori tu.. fuyoooo i ckp kat madha..LIVE NI serious best,.,( hahahaha) GILER AHH
tak sangka pagi2 buta.. dpt tgk org hilang kesabaran....

Sampai je tv3, we afraid that well be late.. i just rush in first to sum touch up ke apa.. and madha pegi parking.Nampak ally tgh makan..sambil2 iklan tu sempat jugak dia mamah sumthing.. and he looks so decent and cool.
AnYWAYS<<<
masa i masuk je dalam set.. they were talking to this one old guy.. might be a business man, i didnt get to catch what was the topic but they were promoting what was next.. which is me..:)
masa iklan tu i ada lah check2 sound sikit.. so cool everything set!
masuk balik iklan there was a promo for Dettol.. so pas ni i lah orgnya yg kena nyanyi..
after i sang. they interviewed me and give me lot of positive things la.. i rasa bertuah jap kat situ.. cuz they actually mmg hargai what i am doing.. di mana2 or di dalam industri ni.. bagi org cam baru nk menapak like me.. recognition satu benda yg sgt berharga.. cant describe with words.

....selesai nya itu,.i went on singing Aku dan Mimpi..
one of the camera person really like the song. which i rasa best la kan.. he wanted to but the album klu ada lagu tu.. but it wasnt so dia tak jadi beli.. urmmm :( xpelah..
Masa tu jugak AG (hot fm) ask me how much is it for one album... then i say..rm20 if buy directly from my hand.,
So ally got interested and he wants to buy it.. i cam terharu nyer..
Kuar je minta sum change dgn madha.. terus gerak.. perut pulak lapar.. madha ajak makan kat tempat lain.. tapi hati tu nk jugak makan kat kafeteria TV3..


Biasanya what i use to get mmg sedap.,,, i amik benda yg sama jugak tadi.. but then.. tak rasa pun..mybe dh sebu
REMAJA RECORDING
Then gerak ke rumah madha skejap.. nine call...
dia tanya where i am, buat apa..so i jawab la nk g glenmarie sbb ada shoot utk rancangan remaja.. n so on,.. pastuh dia ckp i pun sama ..
seronok la knowing that ada kawan kat sana,,,
actually my call time is at 4,dia pulak 1pm.. so cam different episode tapi cuz he's there i just wanna go early so we can have time to chat

time goes by and goes and goes,,,

so kami pun dh selesai record.. remaja ni ada open mic session jam.. so i nyer lambat lagi but nine.. malam ni jugak.. so apa lagi.. COCO perform..

makan nyer makan.. sembang punya sembang.. Ag and the coco pun dh sampai di Glenamarie.. so kami pun bergegas back to the studio,Ntv7,
Sambil set up set up.. sound check.. i had good conversations and chatss..it seems so nice to have a lot of talented people around u, keeps u motivated and wants to work harder..cuz u just wanna be like them also..

Seronok dgr lagu2 baru nine.. i dh dgr sebelum ni both of it,..but with new arrangements and full band.. rasa cam best giler,, especially lagu JANGAN DATANG..guys u really have to be ready to catch this tune..its good u just cannot miss it..COCO will record the songs soon so.. biler dh ada kat radio nnt.. keep on supporting.. and keep supporting me jugak hhee
actually i text rizu-fify,pija-han to come.. yerlah.. i really want to realize the motive that we selalu support satu sama lain.


Its such a long day.. makan lepak kat satu kedai mamak high class gitu kat area studio AG yg i know akan menjadi sejarah pada ramai newcomers yg akan record di situ tak lama lg..


Tadi masa talk with 'remaja' topiknyer ialah ' remaja dan dunia glamour'
u see to me glamour not just being an artist atau celebrity di dalm industri muzik org lakonan..
but u can be glamour di mana2 bidang pon..its a good positive thing.. byk benda baik dtg dari glamour.. cuma kita kena hargai bila tak hargai itu yg jadi tak tentu arah.
back to what i want to say is.. find people to hang with yg boleh bagi input dalam kehidupan bukan ckp2 kosong atau just lepak yg abesnya time lepak tu dah takde makna..
find whatever reason that can makes u a better person than yesterday...dunt see things in positive or negative but turn everything into positive. CHOOSE WISELY

GLAM YOURSELF!

3 comments:

.v.a.n.e.L.L.a said...

argh.u cute miut gler in pink kat mhi kmarin.

wake up early tu c u.

;D

bayieng said...

(being said so.. dh 3-4 ari tak lalu jamah nasi atau apa2.. ntah la.. kucing mati tuan)

---->>> selain drp tak lalu makan...ade simptom mandi tak basah, tidur tak lena tak?? hmmmmm kes berat nihhh...kena jumpa doktor... nnt makin melarat huhuhuhuhuhu

muehehehehehehe ;P

Amylea Azizan said...

baaayyiieenngggg...
hahahahah i am missing the OIAM life laa

eyh V.A.N.E.L.L.A,
TERIMA KASIH SANGGUP BANGUN PAGI N TGK.. hheee
hope the singing tak ganggu telinga sgt.. cam kurang sikit bunyi pagi hehe