Wednesday, May 13, 2009

AKU DAN MIMPI THE MAKING OF

Aku Dan Mimpi.. before this bukanlah tajuk tu.. and lyrics dia pun x abes.. tapi after discussing utk jadi one of theme song utk merah puteh.. we completed the song..

mulanya lagu ni terus menerus sedih saja.. tapi bila isma masuk dia suruh i bahagi kan lagu ni kepada dua,so it becomes more like a story telling.
demo lagu ni mmg i bagi kat isma,masa ni mmg tak wujud perancangan 'merah puteh' liriknya pun berbeza jugak dari yg the finishing product.after akan tiba,isma dapat duduk di kerusi pengarah utk satu drama called merah puteh, tinggi effort isma utk this particular drama.. he wants original tracks in this drama mmg best la kan..
choosing song from aizat,as the montaj song pun fun,g umah dia listen to new songs.. trust me aizat got really cool stuffs coming out sedap giler lagu2 lain tu dalam simpanan dia.and lagu yg dipilih isma from ash( BAU) also a good song.Anggun' as it is called now,and isma worked on these 3 songs very closely dan detail and so complete the three ost's "Kau dan Aku",Aku Dan Mimpi" and "Anggun".

actually masa isma nak one song from me i tak terfikir of the sad song that i wrote in april until he says so. dia ckp hes been listening to that rough demo and dapat rasa its going to work for his 1st drama.
So i worked it on slowly with his creative thinking.

thus,

Tidak ku menduga
Ini saat yang ku tunggu,kamu
Yang selama ini,Kau hadir dalam mimpi ku
Hilangkan sunyi..

Berdiri aku tak lagi jauh
Mengapa deras degupan jantungku

Mungkinkah aku
mencintaimu,sepenuh hatiku
Ku harapkanmu
menyayangiku seperti aku teman hidupmu..oooohh

Semakin hampir waktu untuk daku bertemumu
semakin aku rindu yg aku simpan selalu
semakin dekat aku,sedarku dari lamunan
hanya aku dan mimpi
cinta tak pernah ada..

berdiri kaku dan lebih jauh
terhenti nafas dan degup jantungku

Salahkah aku mencintaimu
sepenuh hatiku
katakan sesuatu jgn biar ku keliru dan terus berlalu oooohh

tidak ku menduga
mengapa ini terjadi..

13 comments:

Dina Hasbulah said...

heyy,
i do love this song so muchh like craze.
it's really cool sista :)

mYn said...

so dats how the lovely song was made..owh222....
anyhow good job for the song..chill out...

ain hatikristal said...

wow,bestnye..!

awok said...

amylea..
i always wonder..
do you miss ur af friends as much as u miss ur oiam punye kawan..

do u still keep in touch with them..u know who..mawi ke felix ke akma ke saper2 la...

hehe just wondering..
plis2 answer!.hehe

Amylea Azizan said...
This comment has been removed by the author.
Amylea Azizan said...

awok..

urmm to be honest i dunt really miss them la dear.. maybe kita semua tak rapat.. definitely ada jugak rasa kenangan la antara kami semua tapi..not more than that.. yg i keep close with me cuma marsha,aizat, dan kaer.. yg lain kadang2 we say hi.. AF ni dh jadi satu komuniti so mcm mana pun we feel were apart of a komuniti..

Amylea Azizan said...

tq dina,myn,ain for ur comments..:)

awok said...

yeyy..amylea replied my comment..hehe

thanks for da reply dear..
luv u and luv ur bakat..
keep making new songs taw..

weols sumer sentiase support u..
in fact i've been supporting u time zaman2 af lagik..
then biler u muncol lam oiam..waaa im so hepi dapat tengok u balek..

k la i kalo comment ni sampai biler pon tak abes...huhu

Amylea Azizan said...

awok,
heeee.. i lagi lah hepi bila org support karya i yg tak seberapa sgt ni.. baru2 nk mula2 buat lagu.huhu..
mmg ada more songs coming up..
Skrg ni more on aku dan mimpi.. hope sgt lagu tu di pasang di radio.. cuz i aredi antar.. mybe belum ada org request agaknya..:)

awok said...

haa..dun wori...
nanti i tolong rikueskan dekat radio..
biar masuk carta sumer..hehe

i skarang tengah tengok marathon tengok citer merah putih tuh..
just because of i read ur blog that u've been promoting the songs kan...

satu hari i tengok sampai 8 episod..ni nak sambung lagik..
besh besh..
the songs besh..the cerite pon besh...i suke i suke
comel giler..i asik nangis jek tengok the bonding between merah n putih..rapat gilerr...

u pon gi la tengok citer tu amylea..haha..
boleh dengar lagu u dalam tuh nanti..
eh i plak promote..

Amylea Azizan said...

hahah,, i mmg follow citer tu.. for sure nyer hehe
dari sindarela,rona roni makaroni sampailah skrg merah puteh,
doakan rezeki utk yg seterusnya..
eyh btw.. tq tq sbb sudi request lagu aku dan mimpi kayh..

Aimi said...

owh, cmtu ceritanya !!
pape pun, lagu tu mmg best && i love it ! (:

SyuhadaJohari said...

lagu ni best!!
sweet! :)