Tuesday, April 28, 2009

..demi sejenis cuaca......

Likei said at my website.. sabtu is a very busy day.. pukul 6 pagi dh bgn.. nk bertolak ke Lumut perak( TLDM) for tapak pesta "jom Heboh"

i have to be there for Gua.com.my booth dan juga Invitasi dari Harian Metro.. rasa happy sgt sebab ada yg sudi pelawa utk memeriahkan booth diorang.

Sampai sana dalam pukul 1130 pagi cmtu.. just siap2 sikit dalam kereta..huihs penat dan ngantuks gilerrr!

tapi bila dah sampai rasa segar sbb ramai org..

Sampai je kat booth tu.. ada fazreen pelakon dari drama popular Spa Q 1/2( yg jadi dafi tu)

dia pun masa tu bersemangat jer.. i pun nyanyi lah lagu akan tiba pastu give away 5 exclusive poster for fans yg jawab soalan2 huhu

That was the 1st sessionhad fun jugakla..then after that me n james pegi lunch,.,alih2 mc D jugak.. sbb terlalu panas dan nk cari ari cond lerrr hehhehe

and ingat kn wifikan diri so that can post where i am masa tu.. but found out james lupa nk charge laptop!// errmm takpelah..


Lepas makan tu tgh borak2 psl masa depan.. ada few gurls came up to me and nk amik gambar tapi tanak kat situ.. so takpelah i ikut diorang pegi.. rupanya there's one space ni dalam satu bilik kat situ yg diorang reserve utk satu party perpisahan for their teacher.. i rasa tu satu ke dua kelas sekaligus,.,

Mmg meriah sungguh sesi fotografi di Mcd!..

cikgu pon sporting.. tak sangka..hehe:)


then we head back to tapak jom heboh.. dah parking kami sempat tido sekejap.. sbb terlalu penat...

tepat pukul 3 masuk balik ke booth gua for the 2nd perfomance,"aku dan mimpi"

sempat promosi aku dan mimpi dan merah puteh.



Terus gerak ke booth harian metro disambut mesra oleh rudy dan crew2 harian metro.. masa tu ada lena..artis residen diorang yg juga sama2 top 80 oiam3 tak lama dulu

lepak2 juga la for almost 1 an half hour sementara menunggu artis2 lain,aizat,zila af4,along cham,and wana mystarz LG.

Then i was the 1st to perform..abes je perform said our appreciation to Rudy and gerak balik. rudy tak putus2 ckp terima kasih.. but i rasa i lebih berterima kasih sbb djemput sama2 terlibat.


THANK YOU HARIAN METRO AND GUA.COM.MY



actually hujan ada masa tu...janji nk lepak dgn jaja la.. line pulak sgt la terukk tak dpt nk msg

gon the spot. kejap boleh kejap tak boleh.. ishhh..

so abes je kat booth metro kitaorang gerak ke keta...tgg msg jaja tak masuk2..

elok dh separuh jalan keluar dari situ baru dapt msg dia...bgtahu kat mana diorang,.,but actually dekat je pon dgn booth metro tadi.. ermm jaja pun ada pegi cari kat sana but then i already left!



Ingat tu nk patah balik la cuz best gak dpt lepak sembang2 or what not kan..but nktak balik kita nnt. keluar dari situ pun sgt la susah.. nak masuk lagi?? alamatnya tak balik nnt kita..

Tiba2 kitaorang tersilap jalan! masuk jalan lama pulak.. ermm panjang sunyi and boringggg


....malam itu

dalam pukul 830 cmtu.. we stop at a near warong.. tepi jalan..lapar giler satu sebab.. and nk tgk hujan perform..

sampai2.. mmg tv dh tv9 oklah.. takyah minta remote hehehe

makanan agak lambat sampai..


Time 840 cmtu tuan punya warong bukak bola...

(alahhhhh) tapi dia buat tatau jerr... mmg bersemangat dia nk tgk bola...Rupanya final selangor lawan kelantan..erghhh

msg jaja.. katanya diorang 2nd performer.. tolak tambah dalam pukul 915 must be hujan's turn la..

so bila dh nk dekat.. byrbil minta kat akan tu ( bini tuan kedai rasanya) 'akak.. saya nk minta tlg boleh?? jap lagi kawan saya nyanyi la kat tv9 boleh ke saya nk tgk sekejap dioang nyanyi no 2" ( beriyaaaa nyerr)

akak tu ckp boleh terus amik remote dan bagi kat guey!

oklah selamat....( lega dalam hati..

then bila tekan..fabulous cats tgh buat opening ramai2.. ouh ni bukan ni..

bukak bola balik.. tak sedar satu meja pemuda2 kampung cam kecewa dgn perubahan rancangan oleh diriku ini


then i call my mum.. 'ma bila diorang dh announce hujan please call bgtau sbb nk tgk diorang..
diorang perform 2nd!,. in my mind i thought fabulous cats was the 1st performer..
so my mum said dh abes,,.skrg tgh iklan,.. so bila dia ckp iklan dh stop i thought mesti pasni hujan!
tup* tekan tv9 balik.. then tgk2 ramli sarip haiyaaakkk bukan.. alamakkk
then tgk kejap terus bukak balik bola.. terus dgr org mengeluh kat belakang.. ( aaahhh)
terus i tgk belakang ouh meja pemuda2 tadi.. diorang nk tgk tv9 tapi memandangkan tuan kedai tu cam tak happy.. i just biarkan je tv1 masa tu.. then i rasa mybe ramli sarip nyanyi sebuah lagu je kot..
call my mum 'please tell me bila ramli sarip dh abes nyanyi.. so bila dia cakap dah abes.. i pun cam bukak la arghhh salah lagi dia nyanyi dua lagu pulak.. darnn it!!!
So bila turn bola bali.. mengeluh lagi belakang tuu..adoiii.. i pun terus tanya nk tgk ke tadi tu?
then diorang ckp2 takpe2.. alahaiii
then kali ni just bukak je la mana tau pasn terus hujan,.,.tunggu.... then link to host..tunggu lagi
then org lain nyanyi arghhh.. lamanya jaja kata 2nd performer ni dh lebih setengah jam takde pon!.
tiba2 iklan pulakkk! rasa nya the longest iklan ever!
So adalah hujan akhirnya,tapi dh mulai rasa tak selesa muka pakcik kedai tu mmg dh tak syok arghhh rasa bersalah sgt api apakan daya ni dh start..
nyamuk pula dh kenyang satu keluarga sbb gigit i and james.
sambil tergaru garu dapat tgk 2 perfomance..except aku skandal..masa tu terus bagi balik remote.. erghhhterkilan tapi takpe 2 lagu ok la tak dpt enjoy sgt pon.sbb rasa bersalah.
masuk kereta dh undur2 tu ter 'knock out' motor jatuh hehehe.. motor tu p on parking baik jer belakang kereta.. tapi oklah takde apa2 kecederaan di motor tu.. then head home laaa..

Moral cite ni ialah.. sebenarnya diorang ni pun hargai i jugak dan tak jemu2 bagi support,they will catch my show bila berpeluang so i will do the same for them tambah2 they carry a good brand and good music.. very inspiring..

DONT FORGET TO WATCH AIM kerana HUJAN akan memberikan persembahan yg i kira sgt AWESOME.. MEET UNCLE HUSSEIN juga akan memberikan persembahan yg awesome..

""" Music RAwkS!"""""





2 comments:

maisarah said...

akak , i love ur voice :)

bayieng said...

hahahahaha pemuda2 tu tanak tgk bola ek?? wow!! sungguh menghairankannnn....