Thursday, April 23, 2009

..salahkah kecewa?

...Seminggu dh berlalu,luka kat hati pun dh makin baik,menerima ketentuan tuhan bukan mudah bagi org mcm i sendiri, tapi Alhamdulillah setakat ini..i am fine.
Makan tak lalu,mandi tak basah,tidur tak lena,,bila buka mata terbayang bayang diri kat atas pentas.. aduhh pelik betul rasa.. lebih dari org putus cinta.

Actually today i want to share a thought with everybody,1st of all thank you kepada semua yg tak henti2 beri kata2 semangat dan dorongan tak terhingga..it makes me feel so much better.,terima kasih yer semua.
But along came the support down came the critics..berbisa bukan biasa...
Yes, betul m an artist.yes i just had an album.. yg baru keluar lebih kurang 3 bulan lepas..yg dibuat sendiri segalanya ke hulu ke hilir.. buat itu buat ini.. nk dptkan kepercayaan org.. if only people know how i go thru setiap ari..
yes i have been singing for the past 3 years.. yes ini adalah kehidupan yg i lalui..

Artist? artis ke? thought to my self.. just because people know u tak semestinya u hebat dan dasyat,tak semestinya kehidupan penuh dgn kemewahan dan kebahagiaan...

Setiap manusia,sesiapa sahaja punyai matlamat hidup,cita2 angan2 semuanya.. dan yg bekerja keras pasti akan mendapat habuannya,mungkin sekelip mata mungkin amik masa yg lama.
Sama juga seperti saya sendiri,sedar ketidaksempurnaan'pakej' yg sering disebut sebut kan..
mmg selalu membuatkan saya malu,kurang keyakinan dan terus lemah apatah lagi asyik di keji selalu..
But i am thankful to ALLAH who create me as i am.. dan Dia jugalah memberi pinjaman2 berbentuk bakat ini pada saya yg tak seberapa..dan bila saya rasa kelebihan diri,sy hanya mampu memuji penciptaNYA bukan berbangga diri.. jauhh sekali.
I am so sorry if before i everr offended anybody..i am no angel.. and what u see is what u get.. ikhlas diri mcm ni lah Amylea.
I am not a snob,.please know me before judging me,..i cannot change my face to be funny or loveable but i work hard to make my dream come true..surely appreciating setiap yg selalu mendoakan.
So i ask myself.. .. Salahkah aku rasa kecewa.. tak sama kah aku dgn org lain.. kecewa klu tak dpt beli brg.. kecewa tak boleh balik raya,.kecewa tak boleh beli kereta..
and to me.. kecewa kerana tidak berjaya,..
salahkah perasaan ni dirasai oleh Amylea.apa kurang atau lebihnya saya sendiri kerana tak dibenarkan merasa apa yg saya rasa.
And of course my goal here in this blog.. is like a diary to myself.. bezanya dpt di baca oleh org yg mahu mengetahui mungkin mudah memahami siapa amylea lebih dekat.

Bila dh terjatuh begini.. bagai disepak dan diludah lagi..( apa lagi mesti akan dikata..'ya itu lumrah kan?)

At an emotional breakdown seperti ini.. badan yg kalis jadi lembik dan telus.
There;s nothing i can write here can stop the judging./.

this is a share of feelings.. yet again...

4 comments:

bayieng said...

tak salah utk rs kecewa dlm hal ni. maknanya u adelah seorang manusia yg hidup dan bernyawa...sbb punya perasaan senormal org lain ;)

tp jgn la plak kecewa terlalu lama k.

ade byk lg bende dlm dunia yg u boleh experience. and ade byk lg opportunity yg menunggu u. dan byk lg perkara lebih indah akan berlaku pd u lepas ni.

so jgn sedih2 lama...coz ur supporters want to be motivated by ur spirit!! so get up and go!!!

dewicintadunia said...

hai hai..herm..sabar and just percaya that ada hikmah disebalik setiap kejadian yang berlaku di dalam hidup kita.

mungkin u boleh tulis lagu tentang kekecewaan u..i tink mesti ramai yg akan suka sbb everyone and each of us pernah kecewa...

lagu2 frust ni mmg dekat di hati..

chayo..chayo..

.atiqaturn. said...

okie, let them keep talking bout u..
at least u'r somebdy rite?
that's why dieorang nk comment u..
i knw u'll be fine..
then, teruskan ape yg dah dimulakn okie?
kecewa is okie, but cukup utk sbb itu shj..
wipe ur tears n then hold to ur dream, as far as u dream..
u can be there..
=)

SyuhadaJohari said...

jgn sedih, jgn kecewa...
kami yg minat kak amy, akan terus menyokong kak amy!!!
go amylea! go amylea!! :)
I LOVE YOU!