Sunday, April 19, 2009

from my eyes2

zeb- our senior producer pun masuk and they were talking about it..( arghhhh) enough...kenapa aku tak leh kawal emosi masa ni..cmne nk berdepan dalam pc kllu asyik muka cam taik je..
then kali kedua diorang panggil ke pc i pun bergegas ke bilik sebelah...
masuk jer.. semua press dah tunggu.. i sorang jer 1st masuk.. bagus la dalam hati.. boleh jer terus ckp dgn diorang tanpa yg lain..
i malas nk duduk depan so just sit dekat temapt duduk diorang dekat sikit..
the media has helped me a lot..dan i am very grateful tentang tu.. tak pernah lagi la rasa cmni./.so rasa sgt di hargai oleh press.
lagipun top 12 oiam semuanya begitu berpotensi..i tak risau psl yg lain,, pasti diorang akan 'make it' if they want it.

HILANG

abes jer PC. bergegas guey ke bilik wardrobe nk amik beg,terlihat ramai dalam tu.. seolah olah tergamam dan mahu ckp sesuatu .. i terus amik beg dan jalan.................( how selfish)
turun tangga, dan terus nampak our productrion team kat situ...sekali lagi burst into tears.. they all console me dan memujuk tanpa henti... kata2 dari producer oiam kiedd and zeb masuk staright to the brain..kali ini pujukan yg masuk ke otak.. baru boleh menerima sikit.
tapi dalam hati i have to go,, i dont want to see them
called my mum dan terus balik dgn parents..
terus ke hotel..masuk bilik,keluarkan semua beg dan baju2 terus pack.. esther yg tergamam tanya kenapa??
i ckp,,i nak balik...." malam ni jugak ka? eyhhhhh jgnla cmtu boy.. please tunggu la dulu..semua pun yg keluar mesti stay few days bah kan?esok we have to go the roadshow.

then i said, i dh ckp dgn kiedd i am going back tonite dan akan pergi sendiri for gua.com
and ckp kat dia that i tak pegi untuk berjaya times square tu sbb i need to go to nilai....

terus esther menangis....rayu dia jgn pulang lagi..

i terus pack..jantung ni cam nk pecah dah tahan sedih tgk esther dan tgk bilik yg i duduk for the past 5 months.. gambar2 kat dinding..katil tu,baju2 semua..oauhhhhh tuhannn
i ckp esther i nk cepat..
dalam lift i peluk esther kuat2 i ckp kat esther kenapa i buat semua ni.. and she understands.. reason tu tak dapat nk nyatakan kat sini biarlah i sendiri simpan..

OIAM was.. MY FUTURE

tak sangka keputusan masuk oiam dh change me a lot,dari segi music..

I LOVE AND CHERISH YOU:

OIAM SEASON 3 PRODUCTION TEAM

Terima kasih yg paling tinggi pada prodcution team yg paling best di dunia,Kiedd,Zeb,David,Sunil,Anusha,Kana,

the people that makes us look good!

jason,joyce,kiwi,nicole,shelby,gaffer,adam,andrew,batu,howie chin,

The Excellent Mentors

Juita Jalil, Aubrey Suwito and the band2,Pat Ibrahim..Yuaz,Ning Baizura,Peter Lum and Kalai,

Right now, i am resting and tgh amik ketenangan, masih lagi meratap( wahh)
still in shock,but coping insyALLAH, please pray that i will be better..i am trying my best to bangun balik,, tq to everybody who text me, i appreciate and listen to what u all have to say about it,.. appreciate the motivation and support..
p/s malam tu tertinggal fon dia shah alam nasib baik ada org bagi balik tapi semua msg terdelete yg masuk malam tu some i tak sempat baca i am teribly sorry.

"when u r ready get up and make music again ok? amik sikit dari apa yg aubrey msg me,
YES aubrey i will take some moment to settle down.. tapi i will be back


I WILL BE BACK

12 comments:

.atiqaturn. said...

amylea,,
i pergi roadshw yestrday..
i thought u'll b there..
seday jew nguk amylea tak de..
sbb be4 ths tgk yg da tersingkir pn still join roadshow..
=(

Amylea Azizan said...

i am deeply sorry atiqa, i tau diorang sumer ikut.. i tak dpt pegi.. ihad to to n9,for a friend;s wedding.. dan need sometime away dgn yg lain.. sedih sgt.. nnt terlalu rindu..
insyALLAh klu ada rezeki i will be back during the finals..

ain hatikristal said...

uwaaa..!!

kesian tomok u wat dier camtu tau..
mesti dier cedih kawan baik dier tergesa2 sgt nak balik..

kan best kalau u ade kat situ lagi,bg support kat dier..lagi la tambah semangat tomok nak wat yg terbaik..kan?kan?kan??

hmm..harap u bersabar..
u tersingkir tu tak bermakna u tak bagus..cuma takde rezeki..
wish u all the best,dan jgn nakal2..

terus support tomok tau..!

Munchulyna said...

kak amylea, i understand!
susah gila kan nak move on bile dah being together, sharing dreams, sharing hopes, with other people.
tapi your elmntion doesnt mean yg u nye friendshp dgn dorg ptus kan? kan?
apape pun akak still got ur fans, kan?
;D


kak amylea improved a lot.
lagi bagus, makin lama makin improve!
I like the songs yg u wrote~
teringin nk dgar u sing the song akan tiba~
haha ;)
I <3 you!

indrahani said...

Salam

Apa khabar Amylea...?
Gotta know ur main reason to enter dis competition is u wanna further study abroad.
Apa kata u try mintak kat 8tv's or media prima's scholarship. Atau yang lain2...?
I pun tringin gak nak further study ke prgkat lebih tiggi. Belum rezki lagi. Tunggu mane2 yang sudi kasi scholar. Dah x larat nak bayar loan2 yang x abis2 ni..

So, wish me and u luck in future undertakings...^__^

Sumtime, fall makes u stronger.

Bye...

achid said...

hye amylea...sedihnya baca ur diary kali ni..
i faham macam mana hancur luluh n kecewa bila kita dah put all our heartn efforts into it..either u face it or u run away from it.
But hopefully, u takkan menjauhkan diri terlalu lama..coz we, ur fans..sentiasa tertunggu2x yg terbaru dr amylea..
nyway..suka sgr lagu 'aku n mimpi'..sayu jer....

nadiya said...
This comment has been removed by the author.
DAUN KESUM ULAM PEGAGA said...

cheer up amylea..
to me, u still the best..i tgk oiam 3 diaries, u punye performance during rehearsal..that was really good..
anyway..hope to hear ur "amylea genre"..good luck amylea..
wish u all the best!

p/s: hope tomok will win this season..

faiz said...

do u think by any chance that u can perform the "in house concert" arrangement yg u buat for the finale?

Norhaniza said...

Assalamualaikum Amylea,
Kakak harap Amylea dah ok dah sekarang ni.. Kadangkala kita terpaksa ketepikan kesedihan kita demi org-org yg kita sayangi dan menyayangi kita. Sesungguhnya DIA yg maha mengetahui apa yg terbaik utk hambaNYA. Semoga Amylea tenang & tabah dengan dugaan ini. Sesungguhnya, disebalik setiap kepahitan yg ditempuhi, ada kemanisanNYA. May ALLAH bless u always.

pestisid said...

nnt jgn lupe say sorry to tomok ok. i think u both so sweet together la. tp i know it's just frens, rite?

bayieng said...

mel...

ceria2 kan la diri anda :)
nnt i wat lawak bodoh...so u can be laughing out load dpn pc okehhh. muahahahahahahhahahahahah.