Monday, April 11, 2011

Leaving this house..

urmm...
actually my hse that i stayed for years ni..tuan rumah dh nk jual..i really want to buy this hse..tapi only in august/september baru boleh beli..namun tuan rumah dh tanak tgg lagi,well..mmg plan dia nk beli thn lepas.. but sumthing happen,that money dibwk ke thn ni bulan 8 atau 9...urmmmm..
hvg difficulties with financial and business,career..there is so much to take..but i redha with everything yg tuhan nk uji..mybe time dia belum lagi..so i'll wait..

Its so sad but setiap benda ada hikmah tersendiri..whether we'll realize the moment,lepas kejadian ataupun xkan tau apa hikmah dia smpai ke sudah..semuanya dh tersurat..
ryte now i am waiting dgn penuh debaran terhadap sesuatu yg akan memberi sinar baru pada aku dan seluruh keluarga..benda tu not so big tapi impak dia dalam beberapa bulan mmg bagi satu light..rezeki..

kebelakangan ni i have been stuck with allergies..garu sana garu sini..urmm ye lah after my neighbour pindah we have to keep sum stuffs that they own tapi x muat lori.so my dad had to re arrange the hse..menyebabkan habuk bermaharajalela..erghh gatal gile smpai gatal sgt dh tak garu biar je..merah2 abes tengkuk,tgn...kepala pun gatal gak..

my neighbour tu pun hadapi masalah yg sama,iaitu tuan rumah dh jual rumah dorang sewa tu,..terpaksa pulang ke kedah... skrg ni kitaorang pulak kena the same thing..dh nasib..

I cant believe jugak di tgh2 KL ni ada jugak perangai fitnah memfitnah cam dalam kampung..
Susah nk explain kat sini tp dalam kondo ni sendiri berpuak puak..kata mengata..smpai org tu sakit ati dgn org ini...salah fhm sana salah fhm sini..

my neighbour yg kena pindah tu adalah satu mangsanya..dorang bukannya takde rumah lain kat sini yg boleh pindah masuk..tp disebabkan fitnah..tuan rumah baru tu tanak bg sewa kat dorang sbb tu lah smpai pindah ke kedah terus...kesian sgt2..

sedih klu u guys dapat tahu apa yg dorang hadapi selama dorang disini.. :(
kenapa kita mcm ni...melayu klu tgk melayu lain susah..( xsemua) makin dikeji dan dihina..makin ditolak ketepi..kenapa ye..

3 comments:

NY (: said...

kak, so glad akak post blog again. rinduuuuuu sangat :3
im sure akak mesti sedih, like u said. and yes, believe me orang macam tu memang ada kak, ive seen em before. been there. just dosa mereka lebih besar dari membunuh, terpulang lah mereka sedar / tak kan kak kan?
anyways hope you're happy with ur life now, keep on smiling! shit happens, just wipe your shoes and keep on walking :) love u kak. moga akak dilimpahkan Rezeki & RahmatNya, amin. hope to see u one fine day <3

aiENn cHAm said...

No matter wht, U r amazing Amylea ! insyaALLAH u bole face it oke?

err kalo gatal2 lagi u sapu calamine je ,hee :)

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami http://kbagi.com/ atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)